Spis Uden Spild

Mad-battle på gaarden

Dato og klokkeslæt

21. oktober 17.00–20.00

To hold battler mod hinanden og laver en smagfuld menu med mindst muligt madspild. Maden laves af lokale råvarer, og måske noget fra en lykkepose. To erfarne dommere giver point for bæredygtighed, smag og stil.

"The battle" er med et glimt i øjet – det er for sjov, men også lidt for alvor.

Som gæst får du en underholdende og lærerig aften, et smagfuldt måltid mad, og gode tips til madlavning uden madspild. Undervejs kan du stille skarpe spørgsmål, og blive klogere på affaldssortering og datomærkning.

Aftenen slutter med langbord, hvor vi alle spiser os mætte i den mad, som de to hold har kreeret.

Pisen inkluderer måltidet med drikkevarer, og samvær med viden. Og måske en doggy-bag, hvis der er rester.

Arrangementet er for voksne og unge over 12 år
Tilmelding inden d. 18. oktober kl. 16

Fakta:

Miljøstyrelsen vurderer, at madspild i hele værdikæden udgør mere end 700.000 tons årligt i Danmark. Danske forbrugere smider ca. 247.000 ton mad ud om året. Det er et enormt spild af ressourcer, og det går ud over klimaet. Derfor skal vi blive bedre til at bruge den mad, vi køber, i stedet for at smide den ud.

Tal viser, at en familie på to voksne og to børn smider mad ud for op mod 10.000 kr. om året. Dette svarer til, at omkring 20 procent af familiens samlede madindkøb ikke bliver spist, eller at hver femte indkøbsvogn ryger direkte i skraldespanden i stedet for på middagsbordet. (www.foedevarestyrelsen.dk, og www.taenk.dk)

Mødested

Madkulturhuset på gaarden

Pris

Kr. 250.-
Køb billetter