Så er søen renset!

En ny chance for padder og flagermus!

Oppe ved vores dejlige bålplads ligger den lille sø kaldet “Værma Hullet” eller “Dejn Værma Engijn”.

I lang tid har den været tilgroet af padderok og dunhammer og det var kommunens vurdering, at hele søen var i fare for at gå til. Der er tidligere blevet observeret latterfrø i søen, men i de seneste år har der været stille! 

Kommunens gæve folk, bevæbnet med gravemaskiner og kædesave og finansieret af biodiversitetspuljen, har nu fældet træer, gravet fri og oprenset søen. Selvom det nu ser lidt nøgent ud, er søen nu genskabt med et lysåbent vandspejl, som vil give meget bedre levemuligheder for padder og flagermus.

Det kommer til at blive en fornøjelse, at følge udviklingen i vores lille sø i årene fremover: Vi glæder os til at sidde i skumringen omkring bålet på vores skønne bålplads og lytte til latterfrøer og se flagermusene danse mod den lyse sommernat.

Vi siger mange tak for hjælpen og håber at I føler jer fristet, til at lægge vejen forbi på jeres aftentur!