Sustainable fortællinger på gaarden

Oplevelser med kål, havvand, løssalg og grønne kontorlandskaber

Dato og klokkeslæt

11. oktober 14.00–16.30

Bliv inspireret til nye, bæredygtige spiseoplevelser, når vi i samarbejde med Sustainable Food Week og projektet Bæredygtige Spisesteder og madoplevelser inviterer til nogle spændende timer på gaarden.

På tre forskellige formidlingsstationer møder du Malene Rossil fra Bornholm Kombucha & Augustin Lindvad fra gaarden / Gourmet Bornholm, Stig Larsen fra Stig's Oliven & Thomas Guldbæk fra gaarden / Gourmet Bornholm og Mikkel Bach-Jensen fra gaarden / Gourmet Bornholm.

Med Malene & Augustin skal du på lyn-fermenteringskursus og få ideer til, hvordan du kan bruge grønne råvarer på nye måder. Du hører desuden om gode tips & tricks fra et stort, professionelt køkken på gaarden, som altid lader sig inspirere af tidligere tiders selvforsyningsprincipper på Melstedgård. 
Medbring et velegnet glas med låg - så kan du hjembringe en lille gæret hilsen.

Stig & Thomas fortæller om Imarksætternes grønne kontorfællesskab på gaardens marker og deler drømme om mere grøn selvforsyning og diversitet på Bornholm. Du hører desuden om Stig's omfattende erfaringer med løs-salg og emballager og hvad du selv kan gøre for at reducere emballageforbruget derhjemme. Undervejs er der også indslag om vand som ressource – og måske havvand til vanding. Stig byder på smagsprøver på oliven ved olivenplantagen.
Husk praktisk fodtøj og beklædning - denne del foregår udenfor på gaardens marker.

Mikkel fortæller om Bornholm som fødevare-ø og potentialet i oplevelser i snitfladerne mellem turisme, fødevarer og energi. Mikkel giver dig desuden et indblik i Gourmet Bornholms erfaringer med emballage / retursystemer, dels ved arrangementer som Folkemødet og dels erfaringer fra øens producenter.
Der er smagsprøver undervejs og naturligvis fortællinger om de bornholmske producenter.

ARRANGEMENTET ER GRATIS - MEN KRÆVER TILMELDING SENEST SØNDAG DEN 9. OKTOBER

Mødested

Grønningen på gaarden (græsplænen foran Madkulturhuset. Melstedvej 25A, 3760 Gudhjem

Pris

Gratis
Køb billetter